Det perfekts ordet: Rurbanism

Likt ordet Heureka som betyder just “jag har funnit det” har det nu sipprat in ett nytt ord som allt fler börjar slänga sig med, nämligen Rurbanism. Ett ord som samlar det bästa ur två världar.

balkong spansk balkong balkonglåda blommorVad är det vi i dagens samhälle försöker finna, om inte en balans är i livet: en balans när det kommer till hur mycket vi ska jobba, hur mycket vi borde shoppa och hur vi ska leva på bästa sätt för att känna sås stor glädje som möjligt. Många känner att de vill leva i den stora staden och känna puls, men samtidigt känna jorden och det levande från naturen. Detta är anledningen till att rurbanismen föddes, för att få människor som bor i staden att känna balans och Brandchannel menar även att urbana människor tänker på ett mer lantligt sätt.

Den nya gröna vägen

Om detta skriver bland annat Veckans Affärer och menar att det har svept in en ny grön våg. Detta kan man se om man gnuggar sig lite i ögonen och se hur människor bort samt utbudet som det skyltas med nu i butikerna. Man vill odla sina egna grödor och baka sitt eget surdegsbörd – eller köpa det i någon trendig butik. Rurbanism är ett spännande och självklart ord som är en blandning av det lantliga rural och det urbana och i SvD.se kan vi läsa om att stadsbor vill ha en vardag där det ingår mer än stora gallerior – en vardag av lugn där man kan koppla bort alla måsten.

Väck trädgråden till liv

När det kommer till denna trend så stannar det inte bara vid mat utan även hur vi ska leva våra liv och inreda våra hem. Nu gäller det mer hantverksmässigt samt att vi ska ta hand om våra ytor och inreda väl. Här kommer sist några smarta tips på hur man nu lagom till våren blåser liv i sin lilla trädgård på balkongen – för bor vi i stan finns ingen lyx till trädgård förutom på balkongen.

  • Har du inte plats med både stol och bord så investera i sköna stolar. På http://confidentliving.se/produkter/mobler/tradgardsmobler/tradgardsstolar finner du ett stort utbud.
  • Lägg  gärna en färgglad matta på balkongen för att skapa känslan av ett till rum.
  • Börja odla växter nu så kommer de vara perfekta till sommaren.
  • För mindre insyn köp en skärmvägg.