Webbshop med organiserat lager

Har du en hobby, ett intresse eller något du är bra på som människor faktiskt gillar? Du kanske tillverkar smycken, målar tavlor eller renoverar gamla möbler? Oavsett vad du pysslar med så är det säkerligen en verksamhet som man skulle kunna tjäna pengar på om folk faktiskt gillar det du gör. Starta upp en webbshop med lager hemma, det är ju allas dröm att arbeta med det som man tycker om att göra. Tänk att få jobba med sin passion eller hobby!E-handel

I en artikel i Svenska Dagbladet kan man läsa om att e-handeln växer enormt, vilket förutspås att fortsätta. Försäljningen via e-handel ökade under första kvartalet av 2015 med 19 procent om man jämför med samma period under år 2014. Starkast är utvecklingskurvan för försäljningen av livsmedel online, barnartiklar av olika slag och hemelektronik, som faktiskt är det som omsätter mest inom svensk e-handel. Men även kläder, skor och smycken samt hygien-och skönhetsartiklar är något som säljer mycket online och det finns gott om både små och stora e-handelsverksamheter på webben.

E-handel med lager i hemmet

Man måste börja någonstans, och oavsett vad du ska sälja så är det viktigt att ha en snygg, enkelnavigerad och bra hemsida där kunder kan beställa varor från ditt egna företag. Man börjar också ofta med att ha sitt lager hemma, frö att sedan se hur verksamheten expanderar. Se till att från start ha bra packmaterial som ser proffsigt ut, proffsiga och praktiska etiketter från http://www.applog.se/etiketter.html och en bra etikettskrivare. Det är egentligen det du behöver från börjar, och varor att sälja såklart. Sedan måste man ju såklart som med alla företag, ha registrerat sin varsamhet på Skatteverket. Det kan lätt glömmas bort men sådana regler gäller likväl för webshopar som fysiska butiker.

Tips för att lyckas

Men det är inte bara en dans på rosor att starta eget företag. I en artikel i Aftonbladet ges tips till den som vill och ska starta eget. Där står det bland annat det är viktigt att tro på sig själv och att skaffa sig olika nätverk i form av vänner, andra som har eget företag samt folk från olika branscher. Det kan även vara bra att hitta en mentor som kan ge tips och peppa i olika situationer. Ett annat bra tips är att kontakta Nyföretagarcentrum för att få kostnadsfri rådgivning, gå kurser och knyta nya kontakter.